Showing city in Cyprus

Bo på Cypern och jobba hemifrån som egenanställd frilansare

När du bor på Cypern och jobbar hemifrån som egenanställd är du skattepliktig i Cypern och inte i Sverige. Skatten är betydligt mer fördelaktig än den är i Sverige.

Svenska arbetsgivaravgiften går istället direkt till dig som lön. Detta innebär en betyldigt högre lön än om du jobbat på distans som frilansare i Sverige.

Att fakturera genom oss är även ett bättre och billigare alternativ till eget företag. Driva eget företag kostar mycket tid och pengar. Vi sköter det åt dig vilket gör att du får mer tid över till annat. Öka dina finansiella tillgångar och höj din livskvalitet genom distansjobb hemifrån på Cypern.

Beräkna lön

Behöver du hjälp att komma igång?

Skriv ett meddelande eller ring oss direkt på: 08-519 72 771

Varför jobba hemifrån i Cypern?

Det behagliga klimatet, de härliga stränderna och många soltimmarna, närheten till andra EU-länder samt de förmånliga skatterna på Cypern gör det till ett populärt alternativ.

När du jobbar hemifrån som egenanställd börjar du inte betala skatt innan du tjänat 19500 EUR därefter betalar du viss procent efter en skattetrappa.

På Cypern finns det även mycket att se och göra, så du behöver inte ha tråkigt mellan arbetspassen hemifrån.

Cypern är ett Land en ö i nordöstra Medelhavet med cirka 850 000 invånare och en yta på cirka 250 km2 , det är den tredje största ön i Medelhavet och ligger mellan Asien, Afrika och Europa.

Cypern erbjuder mer än 300 soldagar per år, mjuka, fina, härliga stränder och rent turkost vatten och ett härligt klimat.

Showing a girl standing with the sun as background

Guy working from distance at a computer

Vilka kan bosätta sig och arbeta i Cypern?

Alla medborgare inom EU/ESS kan bo och jobba hemifrån som egenanställda i Cypern utan restriktioner.

Däremot måste man ansöka om uppehållstillstånd om man tänker stanna längre än 3 månader och frilansa.

Man måste ansöka om ett sådant uppehållstillstånd före utgången av denna 3-månadersperiod till civilregistret. Migrationsavdelningen.

Uppehållstillståndet utfärdas inom 6 månader från ansökningsdatum och är giltigt i 5 år.

mfa.gov.cy